TD Podlehnik

Podlehnik 9

2286 Podehnik


 

Predsednik Turističnega društva, Milan Vidovič
milanvidovic@siol.net

Kontakt:
051 414 280

tdpodlehnik@gmail.com

Tajništvo: Zdenka Golub
031 485 184
zdenkagolub@gmail.com

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>
 

Blagoslov mošta

Naj žive ljudje, ki pridelujejo vino, kajti z njim vnesejo svetlobo sonca v človeške duše.
V nedeljo, 3.11., pri pozni maši v župnijski cerkvi ob zahvalni nedelji so pripravili člani turističnega društva Podlehnik blagoslov mošta in koncert pevcev Trojiškega vokalnega ansambla.
Leto je naokrog in spet je tukaj jesen, čas sadov, ki nam jih velikodušno daruje narava.
Gričevnati svet Haloz, močno razgibanih goric, je pokrajina žlahtnega vina.
Novembrski dnevi so dnevi hvaležnosti in zahvale, ko se zahvalimo za vse kar nam je narava podarila ter smo hvaležni za še eno dobro letino. Zahvalimo se tudi za dobro sodelovanje, za dobre medsebojne odnose in za zdravje.
Pred cerkvijo je pred mašo čakal sod, ki so ga napolnili vinogradniki trojiške župnije. Nato so sod člani TD Podlehnik v procesiji ponesli v cerkev pred oltar, ki so ga krasili najrazličnejši sadovi zemlje. Med mašo je p. Andrej Sotler opravil blagoslov mošta. Vse navzoče sta pozdravila predsednik TD Milan Vidovič in podžupanja Jožica Svenšek in zaželela obilo dobrega pridelka ter se vsem zahvalila za dobro sodelovanje. Natočili so si zlatorumene haloške kapljice in nazdravili. Celotno mašo so obogatili pevci Trojiškega vokalnega ansambla pod umetniškim vodstvom Roberta Feguša. Vsem so prijetno polepšali dan in razvedrili turobne misli. Cerkev je bila tudi lepo okrašena s cvetjem in raznimi pridelki, ki so odraz dela pridnih kmečkih rok. Cvetje je darovalo cvetličarstvo Zupanič iz Hajdine. Pred cerkvijo so se vsi zadržali in poklepetali. Pokusili so letošnji pridelek žlahtne kapljice, ki bo eden najboljših. Okrepčali so se s prigrizkom in prisluhnili ljudskemu godcu Štefanu Jerencu.

Zdenka Golub
Foto-Sandi Šprah
 
 
OBISK HRVAŠKEGA ZAGORJA  28.9.2019
PROGRAM IZLETA

Ogled gradu Trakoščan, sprehod okrog jezera. 

Ogled podjetja Presečki in ogled Muzeja oldtajmerjev v Krapini.

Ogled Muzeja krapinskih neandertalcev v Krapini.Prihod na posestvo Presečki – Petrovsko.

SKUPNO KOSILO, NAPITKI, DRUŽABNI DEL IZLETA-TD Podlehnik

Presečki:
- ogled križevega pota,
- ogled cerkvice posvečene Sv. Antonu,
- sprehod po gozdičku,
- ogled vinske kleti.
 
 

OCENJEVANJE V OBČINI PODLEHNIK

Že 20 let pripravljajo člani Turističnega društva občine Podlehnik s predsednikom Milanom Vidovičem akcijo ocenjevanja okolja, najlepše urejenega poslovnega objekta, naj kmetije in izbor občanov, ki se trudijo za prepoznavnost domačega kraja, ocenjujejo naj božične jaslice in novoletno okrasitev ter izbor haloškega klopotca.
Podlehnik s svojim gričevjem poraslim z vinsko trto je lep že sam po sebi, če pa za urejenost okolja skrbi toliko ljudi kot pri njih je lahko samo še lepši. Vsi ki živijo v tem okolju se po svoje trudijo, da bi njihovo okolje bilo čim lepše, da bi živeli v zdravem in lepo urejenem kraju. Prav pa je, da na ljudi, ki izstopajo tudi opazijo in se jim na neki način zahvalijo za njihovo delo, predanost in trud. Prav za to skrbijo člani v TD Podlehnik. Že v mesecu juniju so pričeli ustvarjati sezname, oglede s fotografiranjem pod budnim očesom komisije v sestavi Zdenke Golub, Marice Repinc in Milice Plajnšek.
Letos so prejeli priznanja za najlepše urejene domove s cvetjem, zelenjem, vrtovi, urejenim dvoriščem Marija in Bogomir Gosak iz Podlehnika 106/a, Janez in Marija Arnuš, Podlehnik 81, Milica in Branko Plajnšek iz Zakla 14/a.
Priznanje za sodobno kmetijo je prejela Kmetija Svenšek iz Stanošine 38.
Nagrajen poslovni objekt je Petrol Bencinski servis Podlehnik (AC-zahod, Dežno pri Podlehniku 2) PETROL d.d. Dunajska cesta 50, poslovodja Bojan Vozlič.
Pri nagradi za posebne zasluge pri razvoju turizma jih je vodila misel, kdo je v zadnjem času največ pripomogel k razvoju turizma v domači občini. Bili so enotnega mnenja, da so največji prispevek prispevali Milica Jelen iz Gorce, ki predano skrbi za pohodnike in nudi gostoljubje pristnega haloškega človeka. Za promocijo Haloz in društev poskrbita fotograf Sandi Šprah in Marko Vindiš s fotografijami s pomočjo drona.
Člani Turističnega društva upajo, da so z ocenjevanjem in prireditvijo ob podelitvi priznanj nagrajencem pripravili še en dogodek, kateri je prvenstveno namenjen nagrajencem, po drugi strani pa s prireditvijo želijo prispevati k kulturnemu utrinku domače občine. Verjamejo, da je tudi letošnja prireditev bila zanimiva za široki del obiskovalcev z odličnimi kulturnimi izvajalci.
Vsem, ki skrbijo za domače okolje in turizem se zahvaljujejo in vse ostale občane želijo stimulirati pri njihovem nadaljnjem delu za razvoj domače občine. Vedo, da so v njihovi okolici še takšni, ki bi si zaslužili takšno ali drugačno nagrado za svoje delo pri urejanju in skrbi za domače okolje. Vseh tudi letos niso mogli nagradili.
 
 

14. TRADICIONALNA ETNOGRAFSKA PRIREDITEV- POSTAVITEV KLOPOTCA NA GORCI OB ETNOLOŠKEM IN VINIČARSKEM MUZEJU

Haloze so prijeten svet močno razgibanih goric, pokrajina žlahtnega vina, ki so pridobile svetoven sloves. Klopotec je v svoji izvirnosti predvsem odganjal in hkrati tudi privabljal. Odganjal je ptice, privabljal pa je vse častilce vinske trte, grozdja in vina k vsakoletni novi trgatvi. Torej k »obračunu« zahtevnih opravil, trdega dela, predvsem pa svojevrstnega razumevanja razmerja med človekom in naravo. Melodija klopotcev je oznanjala vrhunec vsakoletnega prizadevanja, kronanje, ki je bilo rezultat naravnih možnosti in človekovega znanja. Tako bi moralo biti tudi še danes.
Klopotce postavljajo vinogradniki in razna društva v svoje vinograde, da odganjajo lačne ptice, da se grozdje lahko v miru mehča in kot simbol pokrajine žlahtnega vina. Klopotec je bil torej »izum«, ki je sicer mehanično temeljil na nekaterih starejših vzorih v nemškem svetu, vendar je v severovzhodni Sloveniji dobil popolnoma izvirno, lokalno podobo. Ti podobi sta bili in sta še danes pravzaprav dve: razlikujemo med prleškim in haloškim klopotcem.
Klopotec je torej pognal korenine inovativnosti v Sloveniji in se razvil v učinkovito napravo za odganjanje ptic. Hkrati pa je postal zvočno oznanilo za bližajočo trgatev.
Že 14. leto zapored so člani turističnega društva Podlehnik postavili klopotec v soboto, 10. 8. 2019, popoldan na Gorci. Prireditev je prerasla v mednarodno v teh letih delovanja in truda.
Klopotec, ki so ga postavili člani TD je pravi lepotec in zelo velik, vetrnice merijo 3 m v širino. Težko je tak klopotec sestaviti in postaviti. Narejen je iz sedmih vrst lesa. Projekt postavljanja klopotca že dolga leta vodita člana Stanko Prevolšek in Zvonko Mlakar. Blagoslov je opravil domači duhovnik p. Damjan Tikvič. Zagnali so ga predsednik in podpredsednik. Leseni batki so potolkli po kostanjevi deski. Glas takega klopotca se sliši tudi uro hoda daleč. Klopotec je v ponos društvu in vse soseske.
Na prireditvi so spregovorili predsednik TD Podlehnik Milan Vidovič in podžupanja občine Podlehnik Jožica Svenšek, poslank DZ Suzana Lep Šimenko, dr. Anton Presečki iz sosednje Hrvaške, Rene Suša s predstavniki iz Canade in predstavniki iz sosednje Avstrije vinarja Grossa.
V kulturnem programu so nastopili: ljudski godci Haloški veseljaki in Janez Jerenec s trstenkami TD Podlehnik, ljudski pevci iz Jurovc, mlada harmonikarja Tadej in Barbara OŠ Podlehnik, ljudski pevci KTD in DOD Soviče - Dravci, Dani Polajžar in instrumentalna skupina Halonga Cirkulane ter ljudski pevci Videm. Program sta hudomušno popestrili Cila in Liza TD Podlehnik.
Izvedli so tudi šaljive družabne igre, kjer ni manjkalo smeha in dobre volje pod vodstvom podpredsednika Zvonka Mlakarja, Robija Žunkoviča, Milana Vidoviča in Boštjana Mlakarja. Tekmovalo je 7 skupin. Prehodni pokal, 1. mesto so prejeli Transporti Damjan Vidovič , 2. mesto Društvo KTD Klopotec Soviče-Dravci, 3. mesto KTD Klopotec Zgornji Leskovec, 4. mesto KTED Demoni, 5. mesto Bar Albert, 6. mesto Petrol Podlehnik, in 7. mesto Nori zmaji. Streljali so lahko tudi na skrito tarčo pod vodstvom Janeza Jerenca in Valerije Horvat. Zmagovalec iz društva Demoni, podpredsednik Darko Cafuta je prejel pečenega odojka, ki ga je podaril Konrad Vaupotič. Razdelil ga je med goste. Na koncu so se okrepčali s odlično pečenko in osvežilnimi napitki. Zavrteli pa ste se lahko ob zvokih skupine Belšak.
Prireditvi so se priključili člani Mednarodnega turizma Zavod Earth Care z Univerzo v Vancouvru, Canada, ki se ukvarjajo z družbenimi spremembami in prilagajanjem na nepredvidljivo prihodnost, sodelujoči iz Avstrije in Hrvaške.
 
 

ODPRTJE VINIČARSKEGA MUZEJA

Na pragu poletja je Turistično društvo Podlehnik zopet slavilo. Na Gorci, v deželi tisočerih gričev, na mavrični strani Haloz, tako kot pravijo domačini so v soboto, 1. 6. 2019 popoldan izvedli odprtje Viničarskega muzeja.
To je za člane TD Podlehnik zelo velika in odmevna prireditev, takoj za prireditvami v lanskem letu, ko so praznovali 20 let delovanja društva, razvili društveni prapor in izdali Zbornik, obnovili Etnološki muzej in postavili eksponate.
Na slovesnosti so prisotne nagovorili predsednik TD Podlehnik Milan Vidovič in župan mag. Sebastian Toplak.
Dobrih 20 let delovanja članov društva predstavlja delo ljudi, ki so s srcem in dušo predani svojemu poslanstvu. Društvo se trudi razvijati podeželski turizem z odlično domačo kulinariko, predvsem pa na področju vinarstva, saj so pretežno vinogradniška pokrajina. Krajane med sabo povezujejo tudi z željo po napredku domačega kraja. Blagoslov je opravil domači duhovnik p. Benjamin Mlakar. Svečani prerez vrvice so opravili Predsednik Milan Vidovič, podpredsednik Zvonko Mlakar in župan občine Podlehnik mag. Sebastian Toplak. Odprli so tudi razstavo Zlata trta 2017- Vino v svili časa. Zgodbo o Zlati trti 1917, najstarejšem slovenskem vinu, govori fotografska razstava. Za Podlehničane ima prav poseben pomen, saj je vinar in podjetnik Ornig imel vinograde med drugim tudi na Gorci, kjer stoji nekoč njegova vila Ornigovo. V kulturnem programu so nastopili ljudski godci Haloški veseljaki, turistični podmladek OŠ Podlehnik in Lovrenški ljudski pevci. Nato so se prisotni podali v vinsko klet, kjer so imeli degustacijo vin domači vinarji Izletniška kmetija Cestnik-Vaupotič, Vinogradništvo Jus, Vinogradništvo Gorazd Šeruga in Vinogradništvo Kramer. Ob pokušini odličnih vin in prigrizku je odmevala ljudska pesem in muzika. Ogledali so si prenovljene zgornje prostore, razstavo in multimedijsko predstavitev domače občine, ki je nastala že leta 2013 za potrebe turizma. Kot se za prireditev spodobi, so ljudski godci Srečka Letonja zaigrali in vsi prisotni so lahko zaplesali. Kuharji pa so za vse pripravili odlično cigansko pečenko.
Življenje teče in od nas samih je odvisno, kako ga živimo, kakšen pečat pustimo družbi in kako prispevamo k boljšemu življenju v domačem kraju. TD člani so, ki znajo in zmorejo veliko postoriti in skupaj sestavljajo odlično skupino, ki ima zastavljene visoke cilje za razvoj turizma in je pripravljena na sodelovanje z vsemi skupinami, ki želijo bodočnost Halozam.
 
 

OCENJEVANJE VIN

Spoznajmo naša vina, njihove posebnosti, da jih bomo znali predstaviti, ponuditi in tržiti.

Ocenjevanje vin v Podlehniku ima pomembno vlogo, saj gre za strokovno družabno prireditev, ki je tesna povezana z življenjem ljudi v Halozah. Letos je potekalo 14. zapovrstjo, vsako leto v mesecu aprilu.
Ocenjevanje poteka pod okriljem Turističnega društva Podlehnik, ki zmeraj pripravi odlične pogoje in organizacijo za strokovno delo. V imenu komisije so prejeli pohvale.
Na ocenjevanje je bilo prinešenih 45 vzorcev vina, vendar je povprečna ocena višja od dosedanjih let. Petčlanska komisija v sestavi predsednika Andreja Reberniška, univ.dipl.inž.kmet. in direktorja KGZS Zavod Ptuj ter članov Mirana Reberca, Mateja Reberniška, Simone Rajh, Jurija Cvitaniča je konec aprila opravila ocenjevanje v Kulturno turističnem centru v Podlehniku.
V komisiji so bili z kakovostjo vina letnika 2018 zadovoljni. Vina so sortno prepoznavna z izraženo sortno cvetico ter svežino in nekoliko tanjša na telesu, kar je tudi značilnost letnika 2018. Vsekakor so navdušili laški rizlingi, sivi pinoti, sauvignoni in renski rizlingi. Letnik ki ga lahko ocenjujemo kot dobrega za vinogradnika, saj so bili pridelki nadpovprečni, kakovost vin pa je zadovoljiva. Mogoče zadnja leta pri rumenih muškatih pogrešajo tipično sortno cvetico in preobremenjenost vina z reducirajočim sladkorjem, seveda nekaj vzorcev, pa je bilo odličnih. Ker vemo, da smo imeli v času trgatve nadpovprečno visoke temperature in nekoliko višjo pH vrednost je bilo zahtevnejše kletarjenja. Posledično so zaradi tega pri določenih vzorcih zaznali oksidativne tone in etilacetat, ki je lahko posledica nezdravega grozdja, zastoja fermentacije ali pa fermetacija pri višjih temperaturah.
Ocenjevali so: zvrst, laški rizling, šipon, sivi pino, sovignon, rumeni muškat, traminec, ledeno trgatev in ranfol, domačo avtohtono sorto. Bilo je 18 srebrnih priznanj in 21 zlatih priznanj. Kmetija Pajnkiher je prejela 2 zlati priznanji in 1 veliko zlato priznanja za traminec- jagodni izbor.
Verjamemo, da so rezultati ocenjevanj usmeritev in v pomoč marsikateremu kletarju, ki mu ni vseeno, kakšno vino neguje v svoji kleti. So spodbuda in dokaz kvalitete, lahko pa tudi opomin, da je potrebno korigirati tehnološki proces oziroma vinogradniško in kletarsko prakso.
Priznanja so podelili župan mag. Sebastjan Toplak in predsednik TD Milan Vidovič in vodja projekta Zvonko Mlakar.
Vsem nagrajenim vinogradnikom čestitamo za dosežene rezultate in jim želim še boljše dosežke v bodoče. Zahvala, pa gre tudi vsem vinogradnikom, ki so prinesli vzorce na ocenjevanje, da se je lahko opravil pregled kakovosti vin na območju Podlehnika.
 
 

POHOD PO OBČINI PODLEHNIK

V soboto, 11.5.2019 je TD Podlehnik pripravilo 20. tradicionalni pohod po OBČINI PODLEHNIK. To je njihov tradicionalni pohod, pa vendar, kljub temu, da že dvajseto leto zapored hodijo po domači občini, še niso spoznali vseh poti in skritih lepot Haloške občine Podlehnik.
Na lepo majsko jutro so se ljubitelji hoje in narave zbrali pred Kulturno turističnim centrom v Podlehniku. Vse navzoče je pozdravil predsednik TD Milan Vidovič in župan mag. Sebastian Toplak. Vsak pohodnik je prejel spominsko priponko. Na pot pa so jih pospremili mladi harmonikarji: Tadej, Anže in Tilen.
Pot jih je vodila do lovskega doma, kjer jih je čakala odlična haloška kisla juha, ki jo je pripravila članica TD Podlehnik Zalika, pomagal pa je Ivan. Pohodniki so pot nadaljevali pod vodstvom podpredsednika TD Podlehnik Zvonka Mlakarja in Roberta Žunkoviča. Pri družini Lozinšek so se pohodniki zopet ustavili, kjer so jih postregli z osvežilnimi napitki. Pohodniki so v veselem vzdušju in klepetom nadaljevali pot in že je sledilo okrepčilo pri družini Milice Jelen, kjer jih je čakala lepa in obilna pogostitev. Kar težko so se poslovili od gostoljubne gostiteljice in nadaljevali pot do Etnološkega muzeja na Gorci. Najprej so prisluhnili kulturnemu programu. Zapeli so ljudski pevci iz Ložnice, na harmoniko je zaigral Anže iz turističnega podmladka OŠ Podlehnik, zaigrali domači ljudski godci, humoristki Cila in Liza s Tunčom in Jani na trstenke vsi iz TD Podlehnik. Navzoče so pozdravili predsednik, župan in podpredsednik. Ob tej priložnosti so se podelila priznanja za ocenjevanje vin. Zahvalili pa so se vsem, ki so sodelovali na čistilni akciji v mesecu marcu. Vsi so bili postreženi z odlično malico, ki sta jo pripravila Darjan in Franc s pomočniki.
Sledila je zabava do poznih popoldanskih ur, ob zvokih ljudskih godcev Haloških veseljakov TD Podlehnik.


Zdenka Golub
 
 

CVETNA NEDELJA

Dnevi so spet daljši, svetlejši, toplejši in vse počasi, vendar vztrajno brsti ter zeleni. Povsod je čutiti novo življenje, saj se je zima umaknila pomladi. V pričakovanju pomladi je veliko lepih praznikov povezanih z lepimi običaji. V naši župniji so se z velikim veseljem pripravljali na največji in najlepši krščanski praznik, veliko noč. Z mnogimi navadami in šegami naredijo vez s preteklostjo ter praznike lepše in prijetnejše. Presmeci, zelenje, pisanke nosijo v hišo srečo in blagoslov. V vseh krajih po Sloveniji se slovesno praznuje cvetna nedelja kot spomin na Kristusov prihod v Jeruzalem.
V soboto, pred cvetno nedeljo se izdelujejo presmeci. Vsebovati morajo od 7 do 12 vrst lesa: dren, mepriko, božji drevec, trto, pušpan, oljko, lesko, ivo, bršljan, mačice, razno cvetje in cvetočo sadno drevje. Presmec se izdela v velikosti šopka, metle, lahko je tudi po več metrov dolg, le tega nosi več mož.
Za cerkev so spletli presmec člani TD Podlehnik pod vodstvom Zvonka Mlakarja. Obiskal jih je župan, mag. Sebastijan Toplak. V nedeljo pri pozni maši je p. Andrej Sotler blagoslovil zelenje in presmece. Sledila je sv. maša v cerkvi z igranim pasijonom.
Ob prihodu domov se del blagoslovljenega presmeca zatakne na njivo za dobro letino, odnese v hlev za zdravo živino, vso ostalo zelenje pa se zatakne na podstrešju za tram, da bo varoval hišo pred ognjem, neurjem in drugimi nesrečami.
 
 

19. ČISTILNA AKCIJA

Pomladansko urejanje in vzdrževanje čistega okolja je vseslovenska akcija in želi vzbuditi v ljudeh ekološko zavest o čuvanju narave. Pobudnik, nosilec in povezovalec projekta je Turistična zveza Slovenije. K sodelovanju so vabljeni vsi v Sloveniji, da bi predvsem sebi in sosedom, s tem pa tudi turistom uredili in očistili okolje v katerem živimo, delamo, stanujemo in se družimo. Čisto, zdravo in urejeno okolje, čiste vode in zrak, so bogastvo, ki nam ga je poklonila narava, sami pa moramo poskrbeti za urejenost in čuvanje okolja.
Akcije bodo potekale od Svetovnega dne voda, 22. marca do Svetovnega dne Zemlje, 22. aprila.
V soboto, 31.3. je Turistično društvo v sodelovanju z Občino Podlehnik in OŠ Podlehnik izvedlo čistilno akcijo. Delovna akcija poteka že nekaj let malo drugače, kot smo je bili navajeni. Več kot 10 let so se posvečali čiščenju potoka in mrtvih rokavov, čiščenju črnih odlagališč predvsem v gozdovih ter čiščenju mejnega prehoda. Zadnja leta pa so se lotili čiščenja cest, ki jih je poškodovala zima in žled. Čiščenje se je organiziralo na več cestnih odsekih. Čistilne akcije se je udeležilo veliko število krajanov. Učenci OŠ Podlehnik in še nekaeri občani so čistili obcestne jarke in potok Rogatnico.
Učenci OŠ Podlehnik pa so si nadeli rokavice, v roke vzeli vreče in grablje. Očistili so bližnjo in daljno okolico šole. Nabrali so okrog 900 kg smeti. Kljub temu, da redno že skoraj 20 let čistimo domačo okolico, še vedno najdemo ljudi, ki brez vestno odmetavajo smeti. Akcija je odlično uspela, zahvala velja vsem udeležencem in vsem vodjem skupin, ki so svoje zadolžitve vzeli odgovorno. Župan mag. Sebastian Toplak in predsednik TD Podlehnik se vsem zahvaljujeta za udeležbo. Milan Vidovič vabi vse udeležence, da se udeležijo zaključka pohoda na Gorci ob Etnološkem muzeju, kjer bo pripravljena pogostitev za vse udeležence čistilne akcije. Vabljeni pa so tudi, da se udeležijo pohoda po občini Podlehnik, ki bo v soboto, 11. 5. Zbirališče bo pred Občino Podlehnik.
Vsi, ki smo se akcije udeležili, so dokazali, da imajo svoj kraj radi, da želijo urejenega in čistega. Strokovnjaki nas opozarjajo na zaskrbljujoče stanje na področju varovanja narave in izrabo njenih virov. Vsak posamezni prebivalec, od otrok do starostnikov, bi moral prispevati svoj delež k urejanju in čiščenju ter ohranjanju svojega neposrednega bivalnega okolja, pa naj bo ta delež še tako majhen.

Zdenka Golub
 
 

VABILO

Vljudno vabljeni na redni občni zbor TD Podlehnik
docxvabilo_obcni_2019 (.docx 897KB)
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

Aktualno

PUSTNI TOREK

FOTO
Člani TD Podlehnik so se v torek, 1.3.2022, poslovili od PUSTA z žalostjo v srcu. Orači iz ...

Vabljeni na

MARTINOVANJE Z JESENSKIMI PRIREDITVAMI   pdfMartinovanje

1. MAJ

FOTOGRAFIJE
Člani Turističnega društva Podlehnik so v petek popoldan, na Gorci, 30.4.2021, ...

 21. ČISTILNA AKCIJA IN AKCIJA ČIŠČENJA CEST 2021

FOTOGRAFIJE
V soboto, 17.4. je Turistično društvo v sodelovanju z Občino Podlehnik izvedlo ...